PSV zonder Oranje-internationals naar Spanje, Gutiérrez en Boscagli wel mee

PSV zonder Oranje-internationals naar Spanje, Gutiérrez en Boscagli wel mee

14-12-2022 14:34
10

PSV is woensdag met 31 spelers naar Marbella vertrokken voor een trainingskamp van tien dagen. Trainer Ruud van Nistelrooij moet het nog zonder Oranje-internationals Cody Gakpo, Xavi Simons en Luuk de Jong stellen, maar Érick Gutiérrez is wel weer van de partij. 

Gakpo, Simons en De Jong genieten nog van een vakantie na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK. Zij sluiten op 27 december weer aan bij de Eindhovense selectie. Gutiérrez strandde met Mexico al in de groepsfase in Qatar en is woensdagmiddag wel op het vliegtuig gestapt. Dat geldt ook voor Olivier Boscagli, die sinds begin deze maand weer meetraint. De Monegask ontbrak acht maanden door een zware kruisbandblessure. 

Van Nistelrooij neemt vijf spelers mee die hun debuut maken op een trainingskamp van de A-selectie: doelman Tyrick Bodak, verdediger Emmanuel van de Blaak, middenvelders Tim van den Heuvel en Mo Nassoh en aanvaller Jason van Duiven. Joël Drommel komt donderdag eerst nog in actie in de beloftenkraker van Jong PSV tegen Jong Ajax en vliegt daarna naar Spanje.

PSV verblijft van 14 tot en met 23 december in Zuid-Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Zaterdag spelen de Eindhovenaren een oefenwedstrijd tegen Sassuolo.

PSV hervat de Eredivisie op 7 januari met een thuiswedstrijd tegen Sparta. De ploeg van Van Nistelrooij staat momenteel derde, achter Feyenoord en Ajax.

De PSV-selectie voor het trainingskamp in Marbella
Keepers: Benítez, Drommel, Waterman, Bodak
Verdedigers: Hoever, Teze, Obispo, Ramalho, Mauro Júnior, Boscagli, Branthwaite, Mwene, Max, Oppegard, Van de Blaak
Middenvelders: Sangaré, Van Ginkel, Gutiérrez, Til, Veerman, Ledezma, Van den Heuvel, Nassoh
Aanvallers: Madueke, El Ghazi, Bakayoko, Saibari, Vertessen, Sávio, Fofana, Van Duiven