Touzani prijst Ajax-target en Marokko-debutant: 'Echt een bijzondere jongen'

Touzani prijst Ajax-target en Marokko-debutant: 'Echt een bijzondere jongen'

17-12-2022 16:26
50

Soufiane Touzani is benieuwd naar de verrichtingen van Bilal El Khannouss in de troostfinale tussen Marokko en Kroatië op het WK. De Nederlandse straatvoetballer en presentator geeft hoog op over de achttienjarige spelmaker van KRC Genk, die in de belangstelling staat van Ajax.

"Bilal El Khannouss is echt een bijzondere jongen. Hij is achttien jaar en komt uit België. Ik moet echt benadrukken dat hij een gouden hart heeft", vertelt Touzani bij de NOS. "Ik gun het hem zo van harte. Hij heeft nog geen minuten gemaakt, maar ik hoop dat hij vandaag echt de sterren van de hemel gaat spelen."

Wedden

Meer odds

El Khannouss geldt als één van de verrassingen in de WK-selectie van de Leeuwen van de Atlas. Tegen Kroatië maakt hij pas zijn interlanddebuut. Zijn vader vertelde onlangs dat Ajax interesse toont. "Hij is een aanvallende middenvelder en kan best wel dreigend dribbelen", stelt Touzani. "Hij heeft een mooie steekpass, een goed overzicht en een mooie techniek. En hij is pas achttien, maar hij heeft heel veel zelfvertrouwen."

Ziyech
Touzani weet dat ook zijn vriend Hakim Ziyech veelvuldig in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Ajax. "Als ik iets zou weten, dan zou dat nog niet naar buiten kunnen komen. Ajax zit sowieso in zijn hart. Maar ik denk dat hij daar op dit moment echt nog niet mee bezig is. Het zou heel mooi zijn. Maar ik ben in ieder geval blij voor hem dat hij zich hier in de kijker heeft gespeeld. Hij hoefde niet eens zijn magie te laten zien. Hij cijferde zich weg in het systeem."

Touzani vindt Ziyech één van de uitblinkers in het Marokkaanse elftal. "Tijdens het toernooi waren er heel veel sterren, maar wat Hakim Ziyech heeft gedaan... We weten allemaal dat hij koppig is op een mooie manier. Hij heeft heel lang volgehouden: dit gaat 'm niet worden. Bondscoach eruit gezet, nieuwe erin. En ja, de rest is geschiedenis."