Veel vertrouwen in PSV-kamp: 'Normaal gesproken speel ik straks weer in de basis'

Veel vertrouwen in PSV-kamp: 'Normaal gesproken speel ik straks weer in de basis'

17-12-2022 16:58
24

Noni Madueke blaakt van het zelfvertrouwen in aanloop naar de tweede seizoenshelft in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller rekent op een basisplaats bij PSV, dat volgens hem bovendien goede papieren heeft om landskampioen te worden.

Madueke kampte de voorbije maanden met blessureleed en hij trainde tijdens de winter door om zo fit mogelijk aan het tweede deel van het seizoen beginnen. Volgens het Eindhovens Dagblad laat de Engelsman zich niet onbetuigd tijdens het trainingskamp in Spanje. Trainer Ruud van Nistelrooij stelde al dat hij naast een fit lichaam ook dagelijks de focus moet hebben.

"Hij heeft daar soms gelijk in", reageert Madueke in het ED. "We hebben bij PSV een goede coach, die ook nog eens een geweldige speler was. Hier in Spanje is de juiste spirit te proeven. Ik ben nu met hem en het team bezig om tijdens de oefenwedstrijden en trainingen scherp te zijn voor de momenten dat het straks écht nodig is."

Tijdens zijn afwezigheid kwamen meerdere spelers in actie als rechtsbuiten, maar Madueke verwacht zijn plek terug te winnen. "PSV heeft in mijn ogen behoorlijk gepresteerd tijdens de eerste seizoenshelft. We hebben veel goede spelers, die ook nog eens multifunctioneel zijn. Maar als ik bij de start van het seizoen zorg dat ik fit ben en alles klopt, sta ik daar. Normaal gesproken speel ik straks weer in de basis."

Met Madueke als beoogd basisspeler zet PSV straks de jacht in op koploper Feyenoord. "Ik ben niet bezig met de prestaties van de concurrentie. Als wij doen wat we moeten doen, staan we aan het einde van het seizoen bovenaan", besluit de vleugelaanvaller.