Ten Hag: 'Hij vroeg mij om hem daar op te stellen en deed het goed'

Ten Hag: 'Hij vroeg mij om hem daar op te stellen en deed het goed'

28-12-2022 07:55
18

Erik ten Hag is tevreden met de ruime zege van Manchester United op Nottingham Forest in de Premier League. De Nederlandse manager prijst onder anderen Marcus Rashford en Luke Shaw, maar dringt nog altijd aan op versterking. Cody Gakpo zal echter niet naar Old Trafford komen.

United was de promovendus met 3-0 de baas. "We hadden zeker nog vaker kunnen scoren", reageert Ten Hag bij de BBC. "Als je een paar keer oog in oog komt met de keeper, dan moet je vaker scoren. Maar we hebben weer de nul gehouden. Daar ben ik blij mee, want dat is de basis."

Wedden

Meer odds

United hield de rijen achterin nog zonder Lisandro Martínez gesloten. De Argentijnse wereldkampioen werd in het hart van de defensie vervangen door Luke Shaw, die zelf op de Nederlandse manager afstapte. "Hij zei vorige week tegen mij dat hij daar kan spelen en vroeg me hem daar op te stellen. Hij deed het erg goed en oogde ervaren en rustig op die plek. Een erg goed optreden van hem", aldus Ten Hag.

De ex-coach van Ajax toont zich ook gelukkig met goudhaantje Rashford. De aanvaller scoorde na een ingestudeerde hoekschop. "Ik ben wederom erg blij met zijn optreden. Hij is bezig aan een erg goede reeks. Als hij dit volhoudt, met deze spirit, dan is dat erg goed voor hem en voor ons."

Rashford vormde een voorhoede met Antony en Anthony Martial, terwijl Bruno Fernandes in hun rug opereerde. "We willen spelers halen, maar die voorste vier hebben nog niet veel samengespeeld dit seizoen. Als we ze vaker samen binnen de lijnen krijgen, dan weet ik zeker dat het alleen maar beter wordt, met meer vastigheden en meer goals."

Gakpo
Nu Cody Gakpo naar Liverpool vertrekt, moeten United en Ten Hag verder kijken. De Nederlandse manager wil echter weinig kwijt over het mislopen van de Oranje-international. "Ik ga nooit in op specifieke namen. Een nieuwe spits is hard nodig vanwege de vele wedstrijden die we moeten spelen in de komende periode."