Silberbauer legt visie uit: 'Dat verwacht ik van ons, maar zeker van de spelers'

Silberbauer legt visie uit: 'Dat verwacht ik van ons, maar zeker van de spelers'

29-12-2022 15:25
34

Michael Silberbauer werd woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Utrecht. Twee trainingen later neemt hij voor het eerst tijd om te reflecteren op de afgelopen dagen. De Deen kijkt ook al naar de toekomst en maakt duidelijk wat hij eist van de selectie.

Twee weken geleden werd Henk Fraser ontslagen. "Ik wist dat ik een kandidaat was. Op een dag volgde een telefoontje met de vraag of ik mijn voetbalvisie wilde toelichten. Daarna is het snel gegaan", zegt hij tegen Voetbal International.

In dat telefoongesprek presenteerde Silberbauer zijn ideeën. "Hoe ik denk over aanvallend voetbal, over verdedigend voetbal. Maar ook welke waarden ik belangrijk vind. Eigenlijk gewoon hoe ik als trainer denk over voetbal."

"Ik wil een team zien dat gepassioneerd is, een team dat met energie speelt. Dat past ook bij deze club. Het is geen toeval dat ik me dat ook eigen heb gemaakt. Je moet hard werken, dat is de basis. Dat verwacht ik van mezelf en de staf, maar zeker ook van de spelers. En daarnaast wil ik ook goed voetbal zien."

Inmiddels heeft Silberbauer er twee trainingen opzitten bij Utrecht. Het doel? "Natuurlijk, we willen aanvallen en doelpunten maken. Maar dat wil elke trainer. Het is wel één van de doelen om leuker voetbal te spelen", besluit hij.