FC Twente klopt Heerenveen: Misidjan laat Noppert kansloos met prachtig doelpunt

30-12-2022 16:25 Laatste update: 16:30
54

FC Twente heeft vrijdagmiddag op het trainingscentrum in Hengelo in een besloten oefenduel afgerekend met sc Heerenveen: 2-0. Beide treffers waren van ongekende schoonheid.

Twente kon tegen Heerenveen geen beroep doen op Joshua Brenet. De vleugelverdediger werd vervangen door Anass Salah-Eddine. In de derde helft van de wedstrijd, die bestond uit drie keer 45 minuten, maakte hij plaats voor de kersverse aanwinst Alfons Sampsted.

Kort voor rust opende de ploeg van trainer Ron Jans de score. En hoe. Virgil Misidjan nam de bal in een keer op zijn slof en liet Oranje-international Andries Noppert volstrekt kansloos. In de 87e minuut kwam Twente op 2-0. Linksback Gijs Smal vond op prachtige wijze het net met een afstandschot.

Een smet op de overwinning van Twente is het uitvallen van Ramiz Zerrouki. De middenvelder verliet het veld met een scheenbeenblessure. Volgens Tubantia valt de ernst van de kwetsuur mee. Op vrijdag 6 januari hervat Twente de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Heerenveen moet een dag later op bezoek bij RKC Waalwijk.