Lahoz stevig aangepakt na scheidsrechtersdrama: 'Hij wilde meer dan de hoofdrol'

Lahoz stevig aangepakt na scheidsrechtersdrama: 'Hij wilde meer dan de hoofdrol'

31-12-2022 17:09
83

Mateu Lahoz is de gebeten hond in Spanje. De scheidsrechter uit Valencia liet de derby tussen FC Barcelona en Espanyol volledig uit de klauwen lopen en krijgt wederom bakken met kritiek.

In de slotfase deelde Lahoz maar liefst elf kaarten uit, waarvan twee rode. 'In de tweede helft begon een andere wedstrijd', aldus MARCA. 'De zenuwen werden op beide teams losgelaten en de figuur van Mateu Lahoz verscheen. Hij zette het Qatar-plan voort en begon links en rechts kaarten te trekken.' De grootste sportkrant van Spanje heeft oud-scheidsrechter Alfonso Pérez Burrul aan het woord gelaten. "Je kunt een voetbalwedstrijd als deze niet niet zo managen. Te veel kaarten en ik begrijp niet waarom hij de rode kaart van Cabrera ingetrokken heeft."

Ook Mundo Deportivo heeft geen goed woord over voor het optreden van Lahoz. 'De scheidsrechter verliest de controle over het spel en deelt bergen kaarten uit. De eerste wedstrijd na het WK en een onverwachte tegenslag voor Barcelona, ​​met een arbitrageschandaal van Mateu Lahoz, die de controle over het duel volledig verloor nadat Espanyol gelijkmaakte.'

'Mateu's circus', schrijft SPORT. 'Mateu Lahoz wilde meer de hoofdrol hebben dan Barça en Espanyol. 'Hoe vernietig je een wedstrijd?', door Mateu Lahoz', vervolgt het cynisch. De spanning groeide en Mateu begon, net als John Wayne (de acteur of de seriemoordenaar, red.), met kaarten te strooien alsof er geen morgen was.'

'Spaanse schoonheid op Mateu's feest', kopt AS nog. En dus sluit Barcelona het jaar wel als koploper af, maar kan het worden ingehaald door Real Madrid.