'Ik vind dit laf keepen van Pasveer, hopelijk voor Ajax doet Rulli het beter'

'Ik vind dit laf keepen van Pasveer, hopelijk voor Ajax doet Rulli het beter'

09-01-2023 12:06
50

Remko Pasveer heeft geen goede beurt gemaakt tijdens NEC - Ajax. Pierre van Hooijdonk vindt dat de Ajax-keeper vanwege de Nijmeegse gelijkmaker het boetekleed moet aantrekken.

Ajax liet zondagmiddag twee punten liggen in Nijmegen door een moment van onoplettendheid in de verdediging. De fout begint echter bij de positionering van Pasveer bij de vrije trap van Oussama Tannane, vindt Van Hooijdonk. Landry Dimata kon daardoor de 1-1 maken.

"Pasveer gaat helemaal niet vrijuit", oordeelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Ik vind dit laf keepen. Hij staat een meter van de eerste paal, terwijl hij op de vijfmeter moet staan. Dan komt die bal van Tannane gewoon recht in zijn handen. Keepers komen niet meer uit, omdat ze dan kunnen zeggen: ja, jij laat je man lopen, het is jouw fout. Lekker..."

Pasveer keepte zondag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax, dat in de persoon van Gerónimo Rulli een nieuwe keeper heeft aangetrokken. Van Hooijdonk: "Ik hoop voor Ajax dat Rulli dit beter doet. Onana ving deze ballen ook altijd."