Franse bondsvoorzitter op non-actief gezet na controversiële Zidane-uitspraken

Franse bondsvoorzitter op non-actief gezet na controversiële Zidane-uitspraken

11-01-2023 14:45
30

De Franse voetbalbond FFF heeft voorzitter Noël Le Graët uit diens functie ontheven. Nadat hij een aantal pikante uitspraken over Zinédine Zidane had gedaan, vond hij tijdens een evaluatiemoment bij de bond zijn Waterloo.

Het uitvoerend comité van de Franse bond kwam woensdagochtend samen om de positie van Le Graët te beoordelen. Daaruit kwam voort dat de mede door hem veroorzaakte onrust na het WK reden genoeg was om Le Graët aan de kant te schuiven. Na de verloren WK-finale deed Le Graët enkele pittige uitspraken. "Zidane? Ik zou een telefoontje van hem niet eens opnemen. Om hem wat te vertellen? Hallo meneer, zoek maar naar een andere club, het is al rond met Didier (Deschamps, red.)", reageerde hij op een mogelijke aanstelling van Zidane als bondscoach.

Kylian Mbappé diende Le Graët van repliek en noemde de uitspraken onder meer 'respectloos'. Voormalig internationals Djibril Cissé en Youri Djorkaeff volgden Mbappé. Volgens Franse media wil FFF middels het ontslag van Le Graët de rust laten wederkeren en het imago van de Franse bond herstellen. Philippe Diallo, die de voorbije periode vice-voorzitter was, is aangesteld als interim-voorzitter.