Perez kraakt Ajax-beleid: 'Hebben ze veertien wedstrijden voor nodig gehad...'

Perez kraakt Ajax-beleid: 'Hebben ze veertien wedstrijden voor nodig gehad...'

12-01-2023 13:10 Laatste update: 16:05
82

Kenneth Perez vindt het vreemd dat Francisco Conceição na een halfjaar pas de kans krijgt bij Ajax. Volgens de Deen beschikt de Portugese buitenspeler over unieke kwaliteiten binnen de ploeg van Alfred Schreuder.

Conceição stond afgelopen weekend tegen NEC in de basis en mocht woensdagavond tegen FC Den Bosch (0-2) weer starten. Hoewel hij pas twee keer aan de aftrap stond van een officieel duel van Ajax, is Perez overtuigd. "Hij is bedrijvig, handig en rap op de eerste meters", oordeelt hij bij ESPN. "Hij is altijd bezig. De linksback van de tegenstander moet altijd alert zijn, want hij gaat wel."

"Hij kan alle kanten op, zowel binnendoor als buitenom. Hij heeft iets anders dan al die andere buitenspelers", vervolgt Perez, die ervan opkijkt dat Conceição niet eerder in de plannen van Schreuder voorkwam. "Het heeft veertien wedstrijden geduurd, voordat Ajax inzag dat ze dit nodig hadden." Volgens de analist heeft de Portugees diens basisplaats ook nog eens aan geluk te danken. "Als Bergwijn en Berghuis fit waren geweest had Conceição ook niet gespeeld tegen NEC. Bergwijn had hij er niet snel uitgehaald, denk ik."