Verbijstering en schaamte bij Groningen: 'Dat is het hele seizoen al aan de gang'

Verbijstering en schaamte bij Groningen: 'Dat is het hele seizoen al aan de gang'

12-01-2023 23:28
101

Het is crisis bij FC Groningen door het rampzalige begin van 2023. Na de bekerblamage tegen SV Spakenburg zoekt de aangeslagen trainer Dennis van der Ree naar verklaringen in gesprek met Voetbal International.

"We hebben een nieuwe ondergrens aangetikt", verzucht Van der Ree tegenover VI. "Als het even niet goed gaat lijkt het alsof het slechter en slechter wordt, als een sneeuwbal die naar beneden rolt. Ik schaam me voor deze wedstrijd, dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Ik hoop dat zij in staat zijn om in de spiegel te kijken."

De trainer van Groningen is geschrokken van zijn ploeg, maar is ook weer niet helemaal verrast. "Je ziet dat het uit elkaar valt zodra het slecht gaat. Dat is het hele seizoen al aan de gang. Bij tegenslag vallen we uit elkaar. We maakten ons al zorgen en als ik kijk wat we vanavond hebben laten zien, dan zijn die zorgen alleen maar groter geworden."

Na de 2-3 nederlaag tegen tweededivisionist Spakenburg verzamelden boze supporters zich bij de hoofdingang van De Euroborg, waar het tijdens de wedstrijd al onrustig was. Met name technisch directeur Mark-Jan Fledderus moest het ontgelden.