Nummer twee AZ ziet Beukema met lelijke blessure uitvallen bij winst op Heerenveen

14-01-2023 20:42
74

AZ mag zich in ieder geval voor even de nummer twee van de Eredivisie noemen. De Alkmaarders boekten een 0-2 overwinning op bezoek bij sc Heerenveen. Een op het oog vervelende blessure van Sam Beukema zorgde wel voor een smet op de winst voor AZ.

AZ moest zich in Friesland zien te herpakken, nadat het een week eerder met 1-1 gelijkspeelde tegen Vitesse. Tussendoor won de ploeg van Pascal Jansen in de beker al van Excelsior. Bij Heerenveen was AZ zeker niet de betere partij. De thuisploeg kreeg namelijk ook genoeg kansen, maar toch werd het na 33 minuten spelen 0-1 via Dani de Wit. Andries Noppert was kansloos na een goede kopbal van de middenvelder.

Direct na rust wist AZ de marge zelfs te verdubbelen. Tijjani Reijnders werd het eindstation van een bijzonder fraaie aanval van de Alkmaarders. Na een goede loopactie kon de middenvelder van dichtbij scoren. Na de tweede treffer van de avond bleven beide ploegen kansen krijgen.

Ruim twintig minuten voor tijd kreeg Heerenveen de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Sam Beukema haalde Milan van Ewijk in de zestien onderuit, wat de thuisploeg een penalty opleverde. Beukema kwam bijzonder lelijk op zijn knie terecht na de tackle. Hij kon de wedstrijd uiteindelijk ook niet uitspelen. Ondertussen legde Amin Sarr aan vanaf elf meter voor Heerenveen, maar Hobie Verhulst wist de strafschop te keren.

Daarna bleef Heerenveen zoeken naar zijn treffer, maar die viel niet meer. AZ neemt de drie punten daardoor mee naar Alkmaar. De ploeg staat nu zelfs even tweede, al komen achtervolgers Ajax, PSV en FC Twente allemaal nog in actie. Heerenveen blijft steken op de achtste plek.