Volgende klap voor zwak Ajax: Amsterdammers met tien man niet langs FC Twente

14-01-2023 22:58 Laatste update: 23:01
456

Ajax heeft met tien man voor de vijfde keer op rij puntenverlies geleden in de Eredivisie. Een bijzonder chaotische wedstrijd tegen FC Twente eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De druk bij de Amsterdammers neemt daardoor nog verder toe.

Dat Ajax niet in grootse vorm verkeert is inmiddels duidelijk. Bij Twente loopt het daarentegen als een trein. Alfred Schreuder kon in de kraker tegen de Tukkers wel weer beschikken over Jurriën Timber en Edson Álvarez, nadat de twee ziek waren. Steven Bergwijn en Steven Berghuis waren er ook weer bij, maar moesten vanaf de bank zien hoe Twente bijzonder sterk aan de wedstrijd begon.

In de eerste tien minuten kregen de bezoekers namelijk een aantal enorme kansen. Twente raakte onder meer twee keer de paal. Nadat Ajax opgelucht adem kon halen, zocht het ook de aanval. Het leverde de Amsterdammers wat mogelijkheden op, maar Twente bleef het meest dreigend. Het zorgde voor een wedstrijd met een hoog tempo in de Johan Cruijff Arena.

Tien minuten voor rust kreeg Ajax echter een enorme tik te verwerken. Rensch werkte de doorgebroken Ricky van Wolfswinkel, die slim naar het gras ging, onderuit. Het leverde de verdediger een rode kaart en een nare blessure op. Rensch moest het veld per brancard verlaten, terwijl Ajax verder moest met tien man. Met wat kunst en vliegwerk wist de thuisploeg de rust met een 0-0 stand te halen.

In de tweede helft oogde Ajax met Mohammed Kudus in de spits iets sterker, maar dominant wist het niet te worden. Kansen en aparte momenten bleven elkaar opvolgen, maar gescoord werd er niet. In de slotfase maakte Twente de beste kans op de winnende treffer. Het wist Ajax redelijk goed terug te dringen, maar de landskampioen overleefde zonder al te veel moeite. Het duel eindigde zodoende in 0-0.

Dat is voor Ajax slecht nieuws. De ploeg van Alfred Schreuder lijdt nu voor de vijfde keer op rij puntenverlies in de competitie. AZ is nu over Ajax heengegaan op de ranglijst, terwijl PSV datzelfde kan gaan doen op zondag. Feyenoord krijgt ook de kans om afstand te nemen van Ajax. FC Twente is ondanks het knappe gelijkspel nu teruggevallen naar de vijfde plek in de Eredivisie.