Mogelijk Madueke-vertrek bij PSV onder de loep: 'Ik zou hem verkopen'

Mogelijk Madueke-vertrek bij PSV onder de loep: 'Ik zou hem verkopen'

15-01-2023 22:15 Laatste update: 23:51
51

Karim El Ahmadi en Kenneth Perez zouden het begrijpen als PSV er voor kiest over om Noni Madueke deze transferperiode te verkopen. Chelsea meldde zich deze week officieel in Eindhoven met een bod van dertig miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

Ondanks het feit dat PSV onlangs ook al Cody Gakpo kwijtraakte, zou El Ahmadi er wel voor kiezen om ook Madueke van de hand te doen. "Ik zou Madueke verkopen. Ik moet wel zeggen, als ik Madueke en Xavi Simons zie spelen, dan zie ik wel twee spelers die misschien de absolute top kunnen halen. Ze doen ook nog veel verkeerd, maar aan de bal zijn het fantastische spelers die absolute toppers kunnen worden", aldus de oud-middenvelder bij ESPN-programma Dit was het Weekend. 

Wedden

Meer odds

"Ze hebben net Gakpo verkocht, dus het zal lastig worden", zo vervolgt El Ahmadi. "Ik denk niet dat PSV het snel zal doen. Mocht het veertig miljoen euro worden, dan denk ik er hetzelfde over als de vijftig miljoen van Chelsea voor Edson Álvarez. Die zou ik toen ook verkocht hebben."

Collega-analist Kenneth Perez weet niet of PSV het aandurft om te wachten totdat Madueke volledig tot bloei komt. Als de Engelsman voorlopig gevrijwaard blijft van blessures en ook nog kan schitteren in de Champions League, dan zal zijn waarde ongetwijfeld stijgen. "Maar dan moeten ze de CL in én dan moet hij een heel seizoen pijnvrij blijven. Of durf je dat risico niet te nemen? Voor hetzelfde geld raakt hij geblesseerd voor acht weken. Dan is het weer voorbij."