Sneijder onthult: 'Heb gezegd: laat mij meelopen bij een toptrainer in Nederland'

Sneijder onthult: 'Heb gezegd: laat mij meelopen bij een toptrainer in Nederland'

16-01-2023 21:13 Laatste update: 17-01-2023 17:13
107

Wesley Sneijder gaat definitief op een alternatieve manier zijn trainersdiploma halen. De Oranje-recordinternational vertelt dat de KNVB niet aan zijn wensen wil voldoen.

In het najaar van 2021 stopte Sneijder met de trainersopleiding van de KNVB. Naar verluidt kan hij zijn diploma wel in Turkije halen. "Er leiden meerdere wegen naar Rome, maar het is duidelijk dat het bij de KNVB niet gaat lukken", zegt de voormalig middenvelder bij Veronica Offside. Volgende week spreekt Sneijder met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin af om andere mogelijkheden te onderzoeken.

"Het is niet zo dat ik niet wil leren, dat heb ik vaker gelezen", aldus Sneijder. "Ik wil meer begeleiding in het managen van spelers. Ik heb aan de KNVB gevraagd of ik meer veldtrainingen mag bijwonen. Dat kunnen ze mij niet bieden. Ik heb gezegd: Laat me meelopen bij een van de toptrainers in Nederland. Dan kan ik daar alles zien." Sneijder benadrukt dat de KNVB daar niet in mee wil gaan. "Toen dacht ik: dan stop ik ermee."

Volgens Dick Advocaat moet Nigel de Jong, de nieuwe directeur topvoetbal bij de KNVB, een eerste aanzet tot verandering geven bij de bond. "Ik heb Nigel daarover gesproken. Dat gaat hij wel meenemen", zegt Sneijder. Als het aan Advocaat ligt, komt Sneijder bij ADO Den Haag meekijken. "Het zou een grote eer zijn voor ADO."