Twente deelt slechtnieuwsgesprek met Zerrouki: 'Verliep niet goed, niet prettig'

Twente deelt slechtnieuwsgesprek met Zerrouki: 'Verliep niet goed, niet prettig'

18-01-2023 09:21
189

Ron Jans is vol lof over Ramiz Zerrouki, die zich na zijn afgeketste transfer naar Feyenoord heeft opgericht. Naast de FC Twente-trainer spreekt ook technisch directeur Jan Streuer diens bewondering in de controleur uit.

Zerrouki heeft er geen geheim van gemaakt graag naar Feyenoord te willen. Twente hield een transfer uit eigen belang tegen en Jans erkent het er 'lastig' mee te hebben gehad. "Je begrijpt hem, maar je kunt je kinderen ook niet altijd hun zin geven. We zijn met iets bezig", zegt de oefenmeester op de nieuwjaarsreceptie, geciteerd door Voetbal International

Jans en Zerrouki bespraken voor het duel met Ajax (0-0) of de middenvelder mentaal klaar was om te starten. De hoofdrolspeler benadrukte te willen spelen. "Ik vond dat hij daar echt een absolute topprestatie heeft geleverd. Mentaal, maar daarnaast ook op voetballend niveau. Meeste balonderscheppingen, meeste passes, zes passes waarmee hij medespelers in goede positie brengt. Ramiz is in mijn ogen volledig geslaagd voor de test. En hij is veel te goed voor Feyenoord."

Streuer
Streuer weigerde als td een akkoord met Feyenoord te sluiten. "Ik kan me heel goed voorstellen dat Ramiz teleurgesteld is", zegt hij. "Hij is nog steeds een beetje boos op mij, volgens mij. We hebben na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen samen gezeten, op die vrijdagavond. Dat gesprek verliep niet zo goed. Hij wilde gewoon graag weg. Ik kan me dat ook wel heel goed voorstellen. Echt prettig was het niet, laat ik het zo zeggen. Maar hij is gewoon een prima jongen, hij heeft zijn teleurstelling daarin, dat moet je begrijpen."