Engelse media positief over 'big man' Weghorst, ook Ten Hag tevreden

Engelse media positief over 'big man' Weghorst, ook Ten Hag tevreden

18-01-2023 23:45
28

Erik ten Hag is redelijk te spreken over het debuut van Wout Weghorst voor Manchester United. Ook de Engelse media spreken van een bemoedigende start voor de Nederlandse spits, ondanks het puntenverlies tegen Crystal Palace (1-1).

Weghorst werd door Ten Hag meteen voor de leeuwen gegooid en verscheen aan de aftrap op Selhurst Park. "Ik vind dat hij het vrij goed deed", stelt de manager bij Sky Sports. "Maar hij moet zich nog wel aanpassen aan ons spel. Hij kent onze speelwijze natuurlijk nog niet zo goed. Hij is nog maar kort bij de club en heeft nog weinig met ons getraind."

De lokale krant Manchester Evening News geeft Weghorst een 6. 'Hij fungeerde keurig als aanspeelpunt, hoewel hij slechts drie keer trainde met zijn nieuwe teamgenoten. Hij kopte over en werd na 69 minuten gewisseld', luidt de korte beoordeling.

The Express gaat dieper in op het optreden van de Oranje-international en geeft hem een 7. 'Een ietwat wankele start van de debutant, want zijn eerste poging om de bal vast te houden rolde over de zijlijn en zijn eerste loopactie verwarde Bruno Fernandes. Hij pakte het daarna echter op en gaf United een heel andere dimensie met zijn torenhoge gestalte. Rashford en Antony leken bovendien te genieten van loopacties om the big man.'