'Rentree Berghuis zorgt voor kopzorgen bij Ajax en Feyenoord'

'Rentree Berghuis zorgt voor kopzorgen bij Ajax en Feyenoord'

19-01-2023 21:55
469

Voor het eerst sinds zijn vertrek bij Feyenoord speelt Steven Berghuis weer een wedstrijd in een volle Kuip, maar nu als speler van Ajax. De situatie zorgt bij beide clubs voor veel spanning, meldt het Algemeen Dagblad.

De transfer van Berghuis van Feyenoord naar Ajax was in de zomer van 2021 controversieel en wekte woede bij supporters van Feyenoord, die er zondag allemaal zullen zitten. In tegenstelling tot vorig jaar, toen De Kuip vanwege corona leeg was. Uit voorzorg worden er metershoge netten gespannen, maar het AD vraagt zich af of dat genoeg is. Volgens de krant zorgt de situatie bij beide clubs voor hoofdpijn. 

Wedden

Meer odds

'De politie is deze hele week in opperste staat van paraatheid, ook als het om onlinebedreigingen gaat. De Rotterdamse club draagt daarbij zoveel ballast van tuchtzaken rondom supporters met zich mee, dat een eventuele gestaakte wedstrijd grote invloed kan hebben op de rest van het seizoen. Een verplicht wekenlang lege Kuip valt dan beslist niet uit te sluiten. Het zou dramatisch zijn voor Feyenoord, nota bene de huidige koploper in de eredivisie', schrijft het AD.

'Bij Ajax wordt de thematiek vanuit een heel ander perspectief bekeken, maar ook in Amsterdam leidt de kwestie tot kopzorgen Ook bij Ajax leeft de overtuiging dat de sfeer rond Berghuis geen invloed mag hebben op het voetbal zelf; bovendien is gastheer Feyenoord zondag verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de spelers op het veld. Wijken voor intimidatie zou in alle gevallen een verkeerd signaal zijn, zo realiseert iedereen zich in Amsterdam.'

Het AD vraagt zich af of Berghuis zondag wel warm kan lopen, met het risico dat hij bekogeld en/of verbaal bejegend wordt. 'Met andere woorden: kun je de voetballer zondag überhaupt een rol geven als invaller, of kun je hem dan beter helemaal niet laten spelen?'