Ex-collega Slot en Schreuder: 'Op dat moment was Alfred de absolute leider'

Ex-collega Slot en Schreuder: 'Op dat moment was Alfred de absolute leider'

21-01-2023 10:56 Laatste update: 11:04
32

De Klassieker komt steeds dichterbij en ondertussen heeft Rob Penders, die zowel Arne Slot als Alfred Schreuder goed kent van zijn tijd bij NAC, vooruitgeblikt op het monsteraffiche.

In seizoen 2002/2003 onder leiding van Henk ten Cate waren Slot, Schreuder en Penders van fundamenteel belang voor het veiligstellen van de vierde plaats in de Eredivisie. "Op dat moment was Alfred de absolute leider, 100%. In combinatie met Ten Cate natuurlijk, maar van de spelers was Alfred zowel op het veld als in de kleedkamer de baas", begint Penders die nu FC Eindhoven onder zijn hoede heeft tegenover VoetbalNieuws

Slot was iets behoudender, stelt Penders. "Hij was iets meer op de achtergrond, maar zei wel hele nuttige dingen op voetbal tactisch en technisch gebied." Dat er toen al twee potentiële toptrainers op het veld stonden, wordt beaamd. "Bij Alfred had iedereen dat wel, dat was ook duidelijk. Bij Arne werd het ook steeds duidelijker dat hij dat zou kunnen worden. Hij kwam van Zwolle en moest zich een beetje in het elftal knokken, maar naar mate hij langer bij NAC speelde zag je dat hij echt wel kijk op het spelletje had. Zonder dat hij als een absolute leider werd gezien, had hij wel kennis van zaken."

Zondag nemen de twee trainers het tegen elkaar op in De Klassieker. Penders voorspelt. "Het is natuurlijk een moeilijke voorspelling, maar als je het mij zo zou vragen denk ik dat Feyenoord die wedstrijd gaat winnen. Zeker gezien een volle Kuip en de vorm van de dag. Het is niet zo dat ik de één wat meer gun dan de ander, maar als je kijkt naar de rust die bij Feyenoord heerst en dat het rommelt bij Ajax, dan denk ik dat Feyenoord die wedstrijd gaat winnen."