'Geen verrassing' voor Van Nistelrooij: 'Samen met Brands wist ik dit'

'Geen verrassing' voor Van Nistelrooij: 'Samen met Brands wist ik dit'

21-01-2023 21:08
43

Ruud van Nistelrooij stelt dat PSV zich de komende weken nog gaat roeren op de transfermarkt. De trainer zag Cody Gakpo en Noni Madueke tijdens deze window vertrekken en dat komt voor hem niet als een verrassing.

"Natuurlijk wil je iedereen bij elkaar houden en je beste spelers behouden, maar dit zijn nu de omstandigheden", zegt Van Nistelrooij voor de wedstrijd tegen Vitesse tegen ESPN. "Dat weten we, daar moeten we mee dealen. We hebben nu ook nog de tijd om wat te doen, om winterversterkingen te halen." 

Wedden

Meer odds

Voordat Van Nistelrooij instapte bij de hoofdmacht, wist hij dat hij steunpilaren kwijt kon gaan raken. "Ja dat wist ik. Samen met Marcel Brands (algemeen directeur, red.) wisten we waar we in stapten. Gezien de financiële situatie wisten we dat er één of meerdere spelers zouden moeten vertrekken, dus wat dat betreft is het geen verrassing."

Fábio Silva
Van Nistelrooij weet dat Fábio Silva toeschouwer is in het Philips Stadion tegen Vitesse. Hoewel de oefenmeester nog geen felicitaties in ontvangst wil nemen voor de aanwinst, benadrukt hij dat het 'wel goed' komt. Silva wordt niet gehaald om Gakpo of Madueke te doen vergeten. "Hij is een centrale speler voorin, hij gaat niet Madueke en Gakpo vervangen. Ik laat hem vandaag eerst kijken naar een PSV dat zich moet revancheren na een punt tegen Fortuna Sittard."