'Veel vertrouwen in voorhoede met Simons, Wijnaldum, Memphis en Gakpo'

'Veel vertrouwen in voorhoede met Simons, Wijnaldum, Memphis en Gakpo'

24-01-2023 09:22
116

De kans is groot dat Georginio Wijnaldum spoedig weer terugkeert in het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvallende middenvelder van AS Roma herstelt momenteel van een blessure, maar raakte daarvoor al uit beeld onder Louis van Gaal. Ronald Koeman is wél fan.

"Koeman gaat Wijnaldum zeker weer oproepen als hij fit is. Samen met Memphis was dat een beetje zijn gouden duo. Hij hoopt dat Memphis zijn ritme hervindt bij Atlético Madrid en weer gaat scoren", zegt De Volkskrant-verslaggever Willem Vissers bij Voetbalpraat van ESPN.

"Hij hoopt ook dat spelers als Arnaut Danjuma en Donyell Malen weer aan spelen toekomen", weet Vissers. "Hij zei ook: Danjuma gaat nu naar Everton... Het klonk een beetje alsof hij het jammer vond, want die staan in de degradatiezone. Ze moeten minuten gaan maken." Dat heeft vooral ook te maken met de terugkeer naar 4-3-3, waardoor Oranje vleugelspitsen nodig heeft.

Hans Kraay junior denkt alvast mee met de teruggekeerde bondscoach. "Xavi Simons vrij op rechtsbuiten, Memphis diep, Wijnaldum die hopelijk terug is en Gakpo, dan heb ik best wel vertrouwen in de voorhoede."

"Ik vind het wel opvallend dat hij zo nadrukkelijk zegt: terug naar 4-3-3", vult Kenneth Perez aan. "Hij was toen bij Feyenoord één van de eerste Nederlandse trainers die voor 5-3-2 koos. Ik denk dat het misschien wel een soort van statement is naar Van Gaal. Dat hij het WK niets vond."