Lovende Sneijder-uitspraken bereiken De Kuip: 'Als zo'n grote speler dat zegt...'

Lovende Sneijder-uitspraken bereiken De Kuip: 'Als zo'n grote speler dat zegt...'

26-01-2023 09:12
80

Quilindschy Hartman is blij met de complimenten die hij krijgt. De 21-jarige vleugelverdediger bij Feyenoord hield zich tegen zowel Ajax (1-1) als NEC (2-0) uitstekend staande en wordt door Wesley Sneijder al gelinkt aan het Nederlands elftal.

"Er waren veel mensen die positief waren over de wedstrijd, dat ik goed speelde en agressief was", blikt Hartman na afloop van het duel met NEC terug op zijn optreden in de Klassieker. Sneijder was één van hen. "Hartman zien we over een paar maanden in het Nederlands elftal, honderd procent", zei de Oranje-recordinternational. "Mijn vriendin stuurde het door. Het is natuurlijk leuk als zo'n grote speler dat zegt, voor mij een compliment en motivatie om door te gaan."

Hartman durft niet te zeggen of hij het niveau van het Nederlands elftal al aantikt. "Dat is niet aan mij, dat laat ik aan anderen, maar natuurlijk is het een droom", aldus de linksback, die zich op Feyenoord focust. "Ik vind voetbal gewoon leuk, vooral in De Kuip, met leuke teamgenoten en een leuk team. We doen het goed."

Het Legioen heeft jeugdexponent Hartman al in zijn armen gesloten. ESPN vraagt hem of hij wel eens Kuipvrees heeft. "Ik heb er weleens van gehoord, maar daar heb ik niet zoveel last van", lacht hij. "Als je uit de jeugd komt, voel je denk ik wel iets extra's ten opzichte van andere spelers. Ik denk dat supporters het leuk vinden als jongens uit de jeugd doorkomen, die energie voel ik als ik mensen aankijk. Dan zie ik dat ze trots en blij zijn dat een jongen uit de jeugd speelt, daardoor is Kuipvrees helemaal niet van toepassing en is het juist leuk en positief".