'Ajax had twee scenario's klaarliggen: Schreuder is in rust al ontslagen'

'Ajax had twee scenario's klaarliggen: Schreuder is in rust al ontslagen'

27-01-2023 17:55 Laatste update: 18:01
222

De clubleiding van Ajax had donderdagavond twee scenario's klaarliggen. Werd er overtuigend gewonnen, zou Ruud Brood de assistent van Alfred Schreuder zijn geworden. Zo niet, zou Ajax doorschakelen naar een ander plan, meldt Valentijn Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Driessen vertelt: "In de rust is er een telefoontje van Ajax gegaan naar Brood. Hij heeft te horen gekregen dat zijn dienstverband bij Ajax niet door zou gaan. Hij was de beoogde assistent van Alfred Schreuder. De andere beoogde assistent was John Heitinga, hij zou het samen met René Meulensteen moeten overnemen."

Ajax had twee scenario's op de plank liggen. "Ajax volgde dus een tweesporenbeleid. Spoor één was dat Schreuder ontslagen zou worden en John Heitinga, wiens contract nu in orde wordt gemaakt om het seizoen af te maken, het samen met René Meulensteen zou overnemen. Spoor twee was dat Schreuder het seizoen zou afmaken met Brood als assistent." Voor spoor twee moest er volgens Driessen overtuigend gewonnen worden van Volendam wat, zoals bekend is, niet gebeurde.

"Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar waren in de rust zo teleurgesteld dat ze hebben gezegd: 'Einde verhaal'. Brood is toen in de rust afgebeld. Schreuder mocht de tweede helft nog doen, maar in feite was hij al ontslagen", beschrijft Driessen de loop van de activiteiten bij Ajax.

Vrijdag stond John Heitinga op het trainingsveld bij Ajax om de hoofdmacht te leiden. "Een definitieve vervanger is er nog niet. Stel je voor dat Heitinga het heel goed gaat doen, dan ligt de weg voor hem open om te blijven, maar er zal wel een ervaren man bij moeten komen", besluit Driessen.