Tadic in zak en as bij Ajax: Ik weet niet meer wat ik moet zeggen

Tadic in zak en as bij Ajax: "Ik weet niet meer wat ik moet zeggen"

27 januari - 19:50
136

Dusan Tadic baalt als een stekker, daags na het gelijkspel tegen FC Volendam en het ontslag van Alfred Schreuder. De captain vindt de exit van Schreuder jammer maar begrijpelijk, terwijl hij een duidelijk verzoek heeft voor zijn teamgenoten.

Als Tadic voor de camera van de clubkanalen verschijnt, krijgt hij de vraag of hij veel heeft kunnen slapen. "Niet echt", zegt de aanvaller met een diepe zucht. "Ik weet het niet meer. We hebben heel veel besproken en gediscussieerd. Er was tijd om het te laten zien, maar dat hebben we niet gedaan. Het is erg teleurstellend. Natuurlijk voel je je als aanvoerder heel erg verantwoordelijk. Als iets niet goed gaat, kijk je eerst naar jezelf."

Vervolgens wil Tadic zijn teamgenoten dringend iets meegeven. "Als iets niet goed gaat, kijk je eerst naar jezelf. Iedereen moet in de spiegel kijken om erachter te komen wat we kunnen veranderen. Dat is de enige manier waarop we weer vooruit kunnen. We moeten niet naar excuses zoeken. Het is niet zijn fout, maar jouw fout."

Tadic baalt ook van de exit van Schreuder. "Ik vind het jammer voor hem. Ik denk nog steeds dat hij een goede coach is. Maar als je zoveel wedstrijden niet wint bij zo'n grote club, dan is dit normaal. Dat zei hij zelf ook. We praten te veel, we praten over alles. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen. We hebben overwinningen nodig, dat is het beste medicijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie