Feyenoord wil Van den Belt en meldt zich bij PEC voor winterse transfer

Feyenoord wil Van den Belt en meldt zich bij PEC voor winterse transfer

28-01-2023 14:22
211

Feyenoord probeert zich voor het verstrijken van de transferdeadline nog te versterken met Thomas van den Belt. De Rotterdammers hebben bij PEC Zwolle geïnformeerd naar de 21-jarige middenvelder, zo bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur na berichtgeving van 1908.nl.

Feyenoord heeft serieuze interesse in Van den Belt en hoopt hem voor 31 januari vast te leggen. PEC Zwolle maakt het seizoen echter liever af met hem. De ploeg van Dick Schreuder staat zes punten los in de Keuken Kampioen Divisie en ligt daarmee op koers voor het kampioenschap en promotie.

Met negen treffers en vier assists in twintig competitieduels heeft Van den Belt een groot aandeel in het sportieve succes. Hij werd vorige week nog uitgeroepen tot beste speler van de tweede periode. De middenvelder, die de jeugdopleiding doorliep van PEC, heeft een contract tot de zomer van 2025. Hij staat bij meerdere Eredivisie-clubs hoog op het lijstje.

Feyenoord-coach Arne Slot hoopt op de komst van een nieuwe middenvelder. "Mats Wieffer en Quinten Timber hebben recentelijk blessures gehad. Ook gaan we Orkun Kökçü een keer door een schorsing missen. De komende dagen zullen moeten aantonen of wij een directe versterking kunnen halen. Als dat niet zo is, ga je kijken naar jongens die wél betaalbaar zijn. Dat zijn dan over het algemeen de wat talentvollere jongens."

Slot gaf al min of meer toe dat er iets speelt. "We zijn bezig met een middenvelder", zei hij op de persconferentie. "Of dat gaat lukken is het tweede, want dat is bij Feyenoord altijd maar de vraag. Wij zijn namelijk niet in staat om, net als andere clubs waarmee wij in concurrentie zijn, meerdere miljoenen neer te tellen. Het is nog niet zo ver dat we zeggen: Het kan elk moment gaan gebeuren. Maar dat we bezig zijn, is helder."