Feyenoord mag zich bestolen voelen: 'Dit is een honderd procent penalty'

Feyenoord mag zich bestolen voelen: 'Dit is een honderd procent penalty'

29-01-2023 14:49 Laatste update: 18:44
277

Feyenoord mag zich bestolen voelen na het gelijkspel tegen FC Twente. Dat vinden ESPN-analisten Arnold Bruggink en Ali Boussaboun. In de slotfase leek Robin Pröpper hands te maken, maar scheidsrechter Allard Lindhout floot voor een overtreding op de Twente-verdediger.

Pröpper werd in het eigen strafschopgebied licht in de rug geduwd door Santiago Gimenez en kreeg de bal vervolgens op zijn hand. Lindhout floot en leek een penalty te geven, maar tot ontzetting van de Feyenoorders op het veld kreeg Twente een vrije trap.

"Dit is in mijn ogen een honderd procent penalty", reageert Boussaboun na de wedstrijd bij ESPN. "Ik vraag me altijd af: zijn er verschillende regels voor aanvallers en verdedigers? Als aanvaller kan je niks doen, terwijl verdedigers de hele tijd aan het trekken en duwen zijn. En Gimenez houdt Pröpper hier alleen een beetje tegen."

Ook Bruggink vindt het een 'honderd procent penalty', iets waar Pröpper het op zijn beurt niet mee eens is. Hij blijft erbij dat zijn handsbal geen strafschop waard was. "Ik word gewoon in de rug geduwd, hij (Gimenez, red.) brengt mij uit balans. Ik doe niets voor niets mijn hand omhoog, dat is een reactie. Het is ongelukkig."

Op social media zijn veel supporters over de rooie en ook Feyenoord liet zich niet onbetuigd:

No Poll