Fortuna trekt aan langste eind in Leeuwarden na omstreden VAR-momenten

29-01-2023 18:47 Laatste update: 18:59
132

Fortuna Sittard heeft uit bij SC Cambuur de tweede overwinning op rij geboekt. In Leeuwarden werd het 1-2.

De overwinning op FC Groningen leek Cambuur vleugels te hebben gegeven, want opnieuw kwam de ploeg van Sjors Ultee sterk voor de dag. Het kreeg de beste mogelijkheden en kwam na een half uur dan ook op voorsprong door Mees Hoedemakers, nadat Daniël van Kaam de achterlijn haalde en Hoedemakers bediende. De voorsprong was terecht, vooral omdat Cambuur zich na het eerste kwartier sterk liet zien. Burak Yilmiz deelde nog wat speldenprikjes uit, maar meer was het niet voor Fortuna.

Het meest opvallende moment in de tweede helft was rond het uur. Fortuna claimde een strafschop, leek die niet te krijgen en uit de counter kreeg Cambuur er eentje. Nadat de VAR de situatie beoordeeld had, bleek het toch Fortuna te zijn dat vanaf elf meter aan mocht leggen. Yilmaz faalde niet en maakte 1-1.

In de slotfase trok Fortuna de wedstrijd overduidelijk naar zich toe. Waar Thomas Buitink de 1-2 afgekeurd zag worden wegens buitenspel, was het voor Inigo Cordoba wel feest. Yilmaz raakte daarna de lat en verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. In de blessuretijd van de wedstrijd, die maar liefst acht minuten duurde, kreeg Cambuur na slecht verdedigen van Fortuna alsnog een strafschop toegewezen nadat Ivor Pandur Remco Balk onderuit haalde. Daar ging knullig balverlies van Dimitros Siovas aan vooraf.

Jeroen Manschot was ervan overtuigd, maar de VAR niet en dus werd de scheidsrechter naar het scherm geroepen, waarna de penalty ingetrokken werd. Daardoor eindigt Cambuur - Fortuna in 1-2.