Van Nistelrooij rekende op nog een transfer: 'Ik dacht: ze halen hem zo op'

Van Nistelrooij rekende op nog een transfer: 'Ik dacht: ze halen hem zo op'

03-02-2023 13:48 Laatste update: 13:57
48

Ruud van Nistelrooij had er niet vreemd van opgekeken als ook Ibrahim Sangaré in januari bij PSV was vertrokken. De Eindhovenaren raakten met Cody Gakpo en Noni Madueke al twee belangrijke krachten kwijt.

Afgelopen zomer was Chelsea dicht bij de handtekening van Sangaré. Deze winter werd geen club concreet voor de 25-jarige controleur. Op het persmoment van vrijdag in aanloop naar de topper tegen Feyenoord werd Van Nistelrooij gevraagd of het blijven van Sangaré 'een klein wondertje' genoemd mag worden. "Dat vind ik wel, ja", antwoordt de oefenmeester, geciteerd door Voetbal International.

"Ik verbaas me erover dat er niemand kwam, dat er niet iemand nog even snel tussendoor kwam met een hele grote zak geld. Ik ben daar heel blij mee, maar ik dacht lange tijd: die club komt vast nog om het hoekje." Op 30 december vorig jaar oefende PSV tegen AC Milan. "Dat vond ik zijn beste wedstrijd tot nu toe. Ik dacht: als ze opletten, halen ze hem zo op. Dat was indrukwekkend." 

"Maar hij heeft het hier goed naar zijn zin, ontwikkelt zich goed en wil hier de stappen maken. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Met zijn kwaliteiten weet je het nooit, maar gelukkig bleef dat belletje van een andere club uit."