De Boer overweegt megakeuze: 'Niet honderd procent zeker dat ik doorga'

De Boer overweegt megakeuze: 'Niet honderd procent zeker dat ik doorga'

04-02-2023 07:15 Laatste update: 07:15
246

Frank de Boer heeft sinds het Nederlands elftal nog altijd geen nieuwe job als trainer en hij weet niet of die er ooit nog gaat komen. De 112-voudig international zegt gelukkig te zijn met zijn huidige leven.

"Dat weet ik nog niet. Ik kijk of er een kans komt, waar ik vol voor wil gaan. Maar ik ben blij met het leven dat ik nu leid. Ik speel lekker padel, werk voor de UEFA en ben analist bij Viaplay", begint De Boer bij De Telegraaf. "Binnenkort word ik opa, dus het is niet honderd procent zeker dat ik doorga als trainer. Maar dankzij Viaplay en de UEFA blijf ik volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het voetbal."

De Boer gaat verder in op het verschil tussen de selecties door de jaren heen bij Ajax. De 52-jarige denkt dat de selectie in zijn tijd bij Ajax gelijkwaardig is aan die van John Heitinga. "Ik denk niet dat er heel veel verschil in zit. Ik had de beschikking over Luis Suarez, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Gregory van der Wiel, Siem de Jong, Demy de Zeeuw. Alleen zaten we door de erfenis van mijn voorgangers met veel buitenlanders, voor wie we liever jeugdspelers hadden gezien."

De Boer werd in zijn tijd als trainer bij Ajax viermaal kampioen. "Door de meeste mensen wordt dat wel gewaardeerd. Er is op social media een groep heel negatief en die hoor je het meest. Waar ik wel geïrriteerd door raak, is dat ik word neergezet als een negatieve coach die geen aanvallend voetbal wil spelen. Kijk de Champions-League-thuiswedstrijden tegen Manchester City en FC Barcelona terug. Als er één speler was die altijd vooruit wilde spelen dan was ik dat, en zo denk ik ook als coach", besluit hij.