'Van Feyenoord niets meer gehoord, AZ was heel overtuigend'

'Van Feyenoord niets meer gehoord, AZ was heel overtuigend'

04-02-2023 22:23
109

Sven Mijnans mocht tot zijn eigen verbazing meteen invallen voor AZ in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De 22-jarige middenvelder kwam op Deadline Day over van Sparta.

"Ik had het totaal niet verwacht", zegt Mijnans tegen ESPN over zijn debuut. Hij viel na 63 minuten in voor Myron van Brederode. "Ik ben er pas twee dagen en heb pas twee keer meegetraind. Je weet nog niet echt precies hoe ze spelen en hoe ze drukzetten, dat moet ik nog leren en daar heb ik volgende week mooi de tijd voor."

Mijnans werd ook nog genoemd bij Feyenoord. "Klopt, maar daar heb ik niks meer van gehoord. AZ was heel overtuigend en ik ben heel overtuigd van AZ. We waren er snel uit. Het speelde anderhalve week. Ze zeiden dat ze me al heel lang volgden, maar met het uitvallen van Dani de Wit en het vertrek van Hakon Evjen is het in een versnelling gekomen."

"Ik heb met Sparta een goede eerste seizoenshelft gehad, dus voor mij was dit het perfecte moment om de overstap te maken", vervolgt Mijnans, die zijn ogen uitkijkt in Alkmaar. "De laatste dagen waren indrukwekkend, goed en leuk. Je merkt dat de lat veel hoger ligt en dat is goed voor mijn ontwikkeling. Er zijn andere soort testen en het is allemaal veel professioneler. Dat was voor mij leuk om te zien en tegelijkertijd indrukwekkend, ja. Ik heb er heel veel zin in."

Door het puntenverlies tegen FC Volendam (1-1) had de start wel iets beter gekund. "Het is gewoon heel zuur dat je hier punten verliest."