Klaassen erkent: 'Ik zie wel een positieve vooruitgang sinds de trainerswissel'

Klaassen erkent: 'Ik zie wel een positieve vooruitgang sinds de trainerswissel'

5 februari - 15:25
91

Davy Klaassen concludeert dat Ajax weer wat kleur op de wangen heeft na de 0-5 zege bij SC Cambuur in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder merkt dat de regerend landskampioen weer met intensiteit speelt.

"Vorige week waren we nog niet in vorm, maar vandaag was het een wedstrijd zoals wij dat willen. Zoals we het ook moeten eisen elke week", begint Klaassen voor de camera van de NOS. Hij probeert een verklaring te zoeken voor de tekenen van het herstel. "We trainen de hele week goed. Ik zie heel veel plezier en intensiteit. Maar dat betekent niet dat het er in de wedstrijd ook altijd uitkomt. Je moet het elke wedstrijd laten zien."

Trainer John Heitinga koos voor het tweede duel op rij voor dezelfde opstelling. "Heitinga is natuurlijk nieuw, dus hij wil vastigheden creëren in een elftal en in de speelwijze. Nu deed hij dat twee keer met dezelfde elf, maar het gaat erom dat het ons allemaal eigen wordt. Vastigheden zijn altijd goed, maar vorige week was de eerste helft zeker niet goed. Daar hebben we het veel over gehad. Vandaag hebben we het gewoon heel goed gedaan, buiten de vijf minuten voor rust."

"Ik zie wel een positieve vooruitgang sinds de trainerswissel", vervolgt Klaassen. "Waar dat aan ligt, is altijd moeilijk te zeggen. Maar dat het nu beter gaat, is wel duidelijk. Ik wil ook weer niet te veel terugkijken. John is nu de trainer en wij gaan voor het kampioenschap met zijn allen. We moeten de achterstand proberen in te halen." Hij noemt vastigheden, de intensiteit en het plezier als belangrijke voorwaarden. "Als je dat op de mat legt, gaat iedereen weer lachen. Die lach is weer terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie