Slot zo trots als een pauw op vechtlust Feyenoord: 'Gebruik het woord bijna nooit'

Slot zo trots als een pauw op vechtlust Feyenoord: 'Gebruik het woord bijna nooit'

05-02-2023 17:59
116

Arne Slot heeft alleen maar positieve woorden over voor zijn ploeg na het gelijkspel tegen PSV zondag. Volgens de oefenmeester was de bereidheid om te vechten en de wil om te winnen, precies de instelling die hij wil zien van de Rotterdammers.

"Veel mensen kijken naar het resultaat, maar als trainer kijk je vooral naar hoe hard spelers werken en wat willen ze er allemaal voor doen", vertelt Slot bij ESPN. "En daarom kan ik vandaag alleen maar heel erg trots zijn. Ik gebruik het woord bijna nooit, maar vandaag ben ik echt trots. Als de tegenstanders twee keer in je zestien meter komt en ze schieten twee ballen binnen, dat je dan nog zo terug kan komen dan is dat heel erg mooi. Het resultaat zijn we wel teleurgesteld over."

Wedden

Meer odds

Slot vindt wel dat Feyenoord PSV heeft geholpen met de vroege goal van Anwar El Ghazi. "PSV is natuurlijk een ploeg die heel erg op de counter speelt. Dan is het niet handig dat je al snel een goal tegen krijgt, want dan speel je ze alleen maar in de kaart. Ik vond wel dat we die counter er daarna goed uitgehaald hebben. Het komt ook omdat er heel weinig tempo zat in de eerste helft."

De eerste helft had volgens Slot ook een stuk aantrekkelijker kunnen zijn. "Wanneer je als liefhebber kijkt, dan wil je natuurlijk graag kansen zien. Maar ik zie hoe vaak het ons gelukt is om bijvoorbeeld een back vrij te spelen als zij veel druk gaven. Dan hoop je natuurlijk dat dat resulteert in kansen. Dat lukte dan niet, maar we hebben wel heel veel de bal gehad op hun helft."