Vreugde bij Branthwaite, opluchting bij De Jong: PSV knikkert Emmen uit de beker

Vreugde bij Branthwaite, opluchting bij De Jong: PSV knikkert Emmen uit de beker

8 februari - 20:34 Laatste update: 20:35
119

PSV is dankzij Jarrad Branthwaite en Luuk de Jong zeker van een plekje in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren hadden het in eigen huis niet makkelijk tegen FC Emmen, maar uiteindelijk werd er met 3-1 gewonnen. Branthwaite maakte twee vroege treffers voor PSV, terwijl De Jong zijn doelpuntendroogte heeft doorbroken.

Na de topper tegen Feyenoord voerde trainer Ruud van Nistelrooij drie noodgedwongen wijzigingen door in zijn elftal. Door blessures en een schorsing mochten Johan Bakayoko, Patrick van Aanholt en André Ramalho aan de aftrap verschijnen, terwijl Thorgan Hazard nog op de bank begon. PSV begon in het Philips Stadion voortvarend aan het bekerduel met FC Emmen.

Toen er veertien minuten gespeeld waren, stond het namelijk al 2-0 voor de thuisploeg. Branthwaite nam allebei de goals voor zijn rekening: de eerste kopte hij uit een vrije trap binnen, op aangeven van Joey Veerman. Vijf minuten later zag de Engelse stopper zijn afstandsschot in het doel vliegen. Daar kwam wel wat geluk bij kijken: de bal werd namelijk van richting veranderd.

Door de twee snelle treffers leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSV. De Eindhovenaren gingen op zoek naar een derde treffer, al kwam Emmen niet in enorme problemen in het restant van de eerste helft. Na de pauze was de spanning plotseling terug. Met een fraaie knal, die via de lat achter Joël Drommel verdween, bracht Mark Diemers zijn ploeg weer terug in de wedstrijd.

De tegentreffer deed duidelijk wat met het vertrouwen bij PSV, dat een stuk minder goed speelde. Emmen mocht zelfs stiekem dromen van de gelijkmaker, tot De Jong een kwartier voor tijd de 3-1 maakte. Het was zijn eerste treffer sinds 6 november, toen de captain op bezoek bij Ajax scoorde. Daardoor was er voor PSV geen vuiltje meer aan de lucht, terwijl Olivier Boscagli zijn rentree nog maakte in de slotfase. Het bleef uiteindelijk 3-1, waardoor PSV zeker is van een plekje in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie