De Jong kritisch op zwak PSV in tweede helft: 'Heeft te maken met de instelling'

De Jong kritisch op zwak PSV in tweede helft: 'Heeft te maken met de instelling'

8 februari - 21:10
57

Luuk de Jong is kritisch op de slappe tweede helft van PSV in het KNVB Beker-duel met FC Emmen. In de eerste helft ging het de Eindhovenaren voor de wind, maar de tweede helft liet te wensen over. 

In de 48ste minuut maakte Mark Diemers de 2-1 na een geweldige knal en leek het er even op dat het helemaal mis zou gaan. In de tweede fase van de tweede helft nam PSV het initiatief weer over en zorgde De Jong zelf voor de bevrijdende 3-1. "We begonnen heel slap aan de tweede helft. Het heeft te maken met de instelling. Je moet zorgen dat je scherp bent, iedereen", reageert de spits bij ESPN.

"We hebben het vaker gehad, dat we teveel balverlies leiden in een fase. Dat is niet wat we willen. We moeten het niveau van de eerste helft langer kunnen volhouden", gaat hij verder. De Jong had zijn goal hard nodig, geeft hij toe. "Tuurlijk. Je wil altijd belangrijk zijn en doelpunten maken, maar ik ben oud en wijs genoeg om er niet te veel naar op zoek te gaan. Het is menselijk om er over na te denken. Het was lekker om de goal te maken en hopelijk kan ik het doortrekken."

Vlak na zijn doelpunt werd De Jong gewisseld. Fábio Silva kwam voor hem. Door de overwinning is PSV door naar de kwartfinales van de KNVB Beker. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s