'Goede' Van Bommel had ruzie op PSV-trainingen: 'Hij tackelde me en gaf ellebogen'

'Goede' Van Bommel had ruzie op PSV-trainingen: 'Hij tackelde me en gaf ellebogen'

10-02-2023 10:17 Laatste update: 11-02-2023 18:19
68

Jetro Willems heeft een boekje opengedaan over zijn trainingen met Mark van Bommel bij PSV. Toen de huidige trainer van Royal Antwerp in zijn laatste jaar als voetballer bij PSV speelde, had hij het regelmatig aan de stok met Willems. Nu zijn de twee echter cool met elkaar.

Bij Building Bridges begint Willems zijn verhaal over Van Bommel, die zijn loopbaan in 2013 afsloot bij PSV. "Hij zou toen gaan stoppen aan het einde van het seizoen. Ik was jong. Als hij naar me toekwam in een trainingsduel: over die bal heen, actie, terug. Ik kon dan bijvoorbeeld al lang schieten, maar dan ging ik toch nog terug, een actie maken en hem voorbij."

"Sowieso word je dan boos, omdat een kleine jongen jou het komt laten zien", vertelt Willems, die toen negentien of twintig jaar oud was. "Hij ging me tackelen op mijn enkel, slaan en ellebogen geven. Ik werd altijd boos, zei altijd wat terug en maakte altijd ruzie. Jeremain (Lens, red.) zei op een gegeven moment: Jetro, lach gewoon naar hem. Wat maak je je druk? Hij doet het elke keer."

Daardoor besloot Willems het anders aan te gaan pakken. "Op een gegeven moment ging ik gewoon lachen naar Van Bommel. Dan werd hij helemaal gek en ik voelde dat ik gewoon rustiger werd." De linksback benadrukt vervolgens dat hij nu op goede voet leeft met Van Bommel. "Alle respect naar hem toe, want ik heb daarna nog met hem gesproken. Afgelopen zomer ook. Dus Van Bommel is cool, hij is gewoon een goede gozer. Ik heb geen problemen met hem."