Van Nistelrooij is blij en ziet goed voorbeeld  bij PSV: 'Dat is hoe het moet'

Van Nistelrooij is blij en ziet goed voorbeeld bij PSV: 'Dat is hoe het moet'

10-02-2023 13:53 Laatste update: 14:53
68

Ruud van Nistelrooij is blij met de reactie van Joey Veerman, die naar de achtergrond verdween en nu weer helemaal terug in beeld is. De oefenmeester benadrukt hoe belangrijk het is om kansen met beide handen aan te grijpen.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Groningen, laat Van Nistelrooij weten dat hij op den duur naar een vaste opstelling toe wil werken. Schorsingen en blessures kunnen daar verandering in aanbrengen. Dat soort kansen moeten bankzitters dan ook grijpen. "Garanties zijn er niet. Als iemand anders een kans pakt, bekijk je dat als trainer ook weer. Nu is bijvoorbeeld Veerman weer terug en heeft hij goed gereageerd. Dat is hoe het moet", is Van Nistelrooij lovend.

Eén speler die in de afgelopen weken onder een vergrootglas lag is Jordan Teze, maar Van Nistelrooij laat weten positief te zijn. "Jordan vult het goed in en aan de bal komt hij in zijn kracht. Vanuit zijn eigen natuur voelt hij zich meer aan centrale verdediger, iets wat hij in balbezit nu ook grotendeels is. Buiten balbezit functioneert hij meer als back."