Makaay raakte in conflict met Van Basten bij Oranje: 'Ik was niet de enige...'

Makaay raakte in conflict met Van Basten bij Oranje: 'Ik was niet de enige...'

10-02-2023 17:55
66

Roy Makaay wijt het missen van het WK 2006 aan zijn moeizame relatie met Marco van Basten. De voormalig spits van Bayern München kon niet goed overweg met de toenmalig bondscoach van Oranje, erkent hij.

Makaay raakte al in 2005 uit de gratie bij Van Basten, die hem uiteindelijk ook niet meenam naar het eindtoernooi in Duitsland. De 43-voudig international kreeg kritiek op zijn trainingsarbeid, maar zelf ziet hij vooral een andere oorzaak. "Het klikte gewoon niet tussen ons. Om meerdere redenen, maar daar ga ik verder niet over uitweiden", reageert hij bij RTL7.

"Het is jammer, maar laat ik het zo zeggen: ik was niet de enige", stelt Makaay, die baalt van het mislopen van het WK in Duitsland. "Helemaal omdat ik het WK heb gemist in het land waar ik speelde. Ook op een moment dat ik best aardig in vorm was. Maar op een gegeven moment weet je dat het over is en kun je je erbij neerleggen." Bij Bayern verdiende hij de bijnaam Das Phantom vanwege zijn neusje voor de goal.

Naast Makaay boterde het ook niet tussen Van Basten en Mark van Bommel. Het Nederlands elftal strandde uiteindelijk in de achtste finale na een verbeten duel met Portugal.