LIVE-discussie: AZ weer met Goes en Mijnans, Excelsior kiest 'Ajax-recept'

LIVE-discussie: AZ weer met Goes en Mijnans, Excelsior kiest 'Ajax-recept'

10-02-2023 19:14
38

AZ moet zich na twee gelijke spelen op rij in de Eredivisie en de bekernederlaag tegen FC Utrecht zien te herpakken tegen Excelsior. Bij winst nemen de Alkmaarders in ieder geval voor twee dagen de koppositie over van Feyenoord.

Bij AZ staat Wouter Goes andermaal centraal achterin door de blessures van Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Maxim Dekker en Zinho Vanheusden. Verder ontbreken Dani de Wit, Riechedly Bazoer en Djordje Mihailovic. Coach Pascal Jansen kiest daarom ook weer voor Sven Mijnans als aanvallende middenvelder. Jesper Karlsson start gewoon als linksbuiten, Myron van Brederode zit op de bank.

Excelsior treedt in het AFAS Stadion aan met Peer Koopmeiners en Kenzo Goudmijn, die worden gehuurd van AZ. Ook Julian Baas verschijnt weer aan de aftrap. De jonge middenvelder ontbrak tegen Ajax vanwege een blessure en begon vorige week tegen RKC Waalwijk nog op de bank. Nu is hij weer fit genoeg om te starten. Marouan Azarkan en Couhaib Driouech krijgen vanwege hun snelheid de voorkeur boven spitsen Reda Kharchouch en Mike van Duinen. Trainer Marinus Dijkhuizen kiest daarmee voor hetzelfde recept als tegen Ajax.

AZ en Excelsior trappen het Eredivisie-weekend om 20.00 uur af.

De opstellingen
AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Karlsson

Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort, Awoudja, El Yaakoubi, Tjoe-A-On; Driouech, Koopmeiners, Baas, Goudmijn; Azarkan