Van Nistelrooij: 'Een heel frustrerende avond voor PSV'

Van Nistelrooij: 'Een heel frustrerende avond voor PSV'

17-02-2023 00:18
92

Ruud van Nistelrooij spreekt van een frustrerende avond voor PSV. De Eindhovenaren zijn door een 3-0 nederlaag bij Sevilla zo goed als kansloos voor het bereiken van de achtste finales van de Europa League.

"Dit is een heel frustrerende avond, voor mij en de spelers", begint Van Nistelrooij bij Veronica. De Eindhovenaren begonnen sterker in Andalusië, maar de goal van Youssef En-Nesyri op slag van rust was een forse tegenvaller. Meteen na rust liep Sevilla verder weg via Lucas Ocampos en Nemanja Gudelj. "De spelers beseffen zelf ook wel dat ze de wedstrijd zelf hebben weggegooid."

Wedden

Meer odds

Van Nistelrooij gaat bij ESPN dieper in op de tegengoals. "Het niveau dat we in de eerste helft haalden was top, maar de fouten die we maakten, waardoor we de wedstrijd weggaven, waren heel slecht. Als je die eerste goal kijkt...", doelt hij op het balverlies van Luuk de Jong in aanloop naar de 1-0. "Je kan niet op deze manier drie keer balverlies lijden en een goal incasseren."

Ook Jordan Teze gaat niet vrijuit. Hij gaf Lucas Ocampos te veel ruimte om de 2-0 binnen te schieten. "Door een snelle ingooi en een snelle voorzet komt er een één-tegen-éénmoment in de zestien. Dan moet je daar dekken", aldus de oud-spits. "Natuurlijk was het wel een wereldgoal, in de verre hoek en binnenkant paal. Daarna wordt het heel lastig. Ik denk dat we moeten beseffen dat we deze fouten op dit niveau niet kunnen maken, omdat die meteen worden afgestraft."

Van Nistelrooij vond PSV verder namelijk niet onderdoen voor Sevilla. "Je kunt zeggen dat we in veel aspecten een goed niveau hebben gehaald, maar uiteindelijk doe je jezelf enorm tekort met dit resultaat en dat doet pijn."