'FC Groningen laat overbodige kracht vertrekken in strijd tegen degradatie'

'FC Groningen laat overbodige kracht vertrekken in strijd tegen degradatie'

17-02-2023 10:33
36

FC Groningen gaat afscheid nemen van Yahya Kalley. De 21-jarige vleugelverdediger gaat volgens Voetbal International op huurbasis vertrekken naar IFK Norrköpping. Kalley wordt eerst gehuurd, maar kan daarna ook op definitieve basis de overstap naar Zweden maken.

Voor de overbodige Kalley is het een mooie kans om te vertrekken uit Groningen, waar hij overbodig was geworden. In 2021 maakte hij de overstap vanuit Zweden naar Nederland, maar overtuigen kon hij nooit in het shirt van de FC. Kalley haalde een aantal van driehonderd speelminuten in de Eredivisie, verdeeld over negen wedstrijden van FC Groningen.

Naast Kalley heeft ook Ramon Lundqvist te horen gekregen dat hij op zoek kan naar een andere club. Beide heren zitten al langere tijd niet meer bij de selectie en de situatie lijkt uitzichtloos. Lundqvist speelde wel regelmatig voor FC Groningen, maar is de laatste jaren in de vergetelheid geraakt. Kalley kwam voor vierhonderdduizend euro naar Groningen, Lundqvist kostte honderdvijftigduizend euro.