Feyenoord gaat samenwerken in VS: 'Ambitieuze club die aan de weg timmert'

Feyenoord gaat samenwerken in VS: 'Ambitieuze club die aan de weg timmert'

22-02-2023 17:43
67

Feyenoord gaat samenwerken met Orange County SC, dat uitkomt op het tweede niveau in de Verenigde Staten. De twee clubs gaan de krachten bundelen met talentontwikkeling, scouting en innovatie.

Op de website van Feyenoord geeft algemeen directeur Dennis te Kloese uitleg over het nieuwe partnership. "Ik ken Orange County SC erg goed vanuit mijn tijd in Amerika. Het is een ambitieuze club die bewezen sterk is in scouting van talenten en daarnaast flink aan de weg timmert op het gebied van digitale ontwikkeling en voetbalinnovatie, waar we als Feyenoord zeer in zijn geïnteresseerd. Ik ben er van overtuigd dat deze samenwerking beide clubs echt verder kan helpen."

Ook bij Orange County zijn ze blij. "Dat een gerenommeerde voetbalclub als Feyenoord met ons wil optrekken is een mooie erkenning voor onze werkwijze en focus op talentontwikkeling", zegt directeur Oliver Wyss. "Samenwerken met en ons oor te luister leggen bij Feyenoord zal ons sterken op het gebied van voetbalmethodiek en technische knowhow. Ook is dit voor ons een mooie ingang in het Europese voetballandschap."