PSV komt met statement over veldbestormer: 'PSV-onwaardig, schamen ons diep'

PSV komt met statement over veldbestormer: 'PSV-onwaardig, schamen ons diep'

24-02-2023 13:37
144

PSV heeft zich in een statement uitgesproken tegen de man die donderdagavond het veld op kwam in het Philips Stadion. Een fan van de Eindhovenaren viel Sevilla-keeper Marko Dmitrović aan.

In het slot van PSV - Sevilla bestormde een man met een stadionverbod het veld, waarna hij een klap uitdeelde aan Dmitrović. Directeur Marcel Brands sprak zich al uit over het voorval, maar nu komt PSV zelf ook met een statement. 'PSV veroordeelt ten zeerste het incident op donderdagavond tijdens de wedstrijd in de UEFA Europa League waarbij een individu het veld betrad', schrijft de club.

Brands komt ook weer aan het woord. "Dit is PSV-onwaardig en wij schamen ons er diep voor. Wij gaan met de betreffende instanties in gesprek hoe we de stadionverboden beter kunnen handhaven, hopelijk door middel van een meldplicht", zegt hij.

PSV meldt ook dat de veldbestormer mag opdraaien voor de eventueel geleden financiële schade. 'PSV wacht momenteel het onderzoek van de politie naar de dader af en zal de mogelijke financiële schade op hem verhalen', besluiten de Eindhovenaren.