Zuid-Korea kent nieuwe bondscoach: Klinsmann treedt in voetsporen van Hiddink

Zuid-Korea kent nieuwe bondscoach: Klinsmann treedt in voetsporen van Hiddink

27-02-2023 12:12
6

Jurgen Klinsmann is de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De 58-jarige Duitser werd maandagochtend gepresenteerd door de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Hij eert zijn voorgangers, waaronder Guus Hiddink.

Klinsmann is onder de indruk van wat hij aantreft in het Aziatische land. "Ik ben erg blij en vereerd om de bondscoach van het nationale voetbalteam van Zuid-Korea te zijn. Ik ben me ervan bewust dat het Koreaanse nationale team zich voortdurend heeft verbeterd en resultaten heeft geboekt. Ik voel me vereerd om in de voetsporen te treden van geweldige coaches die het Koreaanse nationale team hebben geleid, zoals Guus Hiddink tot voormalig coach Paulo Bento." 

Klinsmann heeft zijn doelen al gesteld. "We zullen ons best doen om succesvolle resultaten te behalen op het Aziatisch kampioenschap en het WK van 2026", zegt hij. Zijn contract loopt tot en met dat eindtoernooi in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. In het verleden leidde de oefenmeester de nationale teams van Duitsland en de Verenigde Staten. Zijn beste prestatie als bondscoach behaalde hij met Die Mannschaft door in eigen land WK-brons te winnen in 2006.