'Wijndal heeft een quasinonchalante houding, reken maar dat hij onzeker is'

'Wijndal heeft een quasinonchalante houding, reken maar dat hij onzeker is'

28-02-2023 12:20
60

Owen Wijndal is 'ontzettend onzeker', oordeelt Wim Kieft bij Veronica Offside. De Ajax-back kwam vorige week in het nieuws vanwege grote uitspraken over 'de beste linkerkant' van Europa en krijgt die nu als een boemerang in zijn gezicht terug.

Wijndal stelde dat Ajax in potentie de beste linkerkant van de Eredivisie heeft en mogelijk ook van Europa, mochten hij en Steven Bergwijn in bloedvorm zijn. Trainer John Heitinga diende hem al van repliek. 

"Hij heeft een quasinonchalante houding. Reken maar dat hij ontzettend onzeker is. Hij hoort de kritieken, dus zo lekker in zijn vel zit hij niet als dat hij probeert uit te stralen", vertelt Kieft. Dick Advocaat is het met hem eens. "Dat is niet verstandig, ook omdat je zelf nog geen vaste waarde bent. Ik vind het wel een jongen met kwaliteiten, maar je kunt het beter niet zo hard roepen. Bergwijn en Wijndal zijn twee uitstekende spelers, maar als je steeds wisselt heb je een probleem."

"Bergwijn stelt enorm teleur, maar voor Wijndal is het makkelijker als Bergwijn goed zou spelen dan als Tadic daar zou spelen. Bij AZ liep het als een trein met Idrissi en Tadic is heel statistisch. Ik vind Bergwijn tegenvallen", aldus Kieft weer, die wat betreft Wijndal bijval krijgt van Andy van der Meijde. "Het is een goede speler, ook bij AZ. Als het team niet goed speelt, is het moeilijk voor een buitenspeler om je te laten zien. Dan ben je afhankelijk van de andere spelers."