Ajax en Pasveer dicht bij akkoord: 'Ga er maar vanuit dat ik een jaar bijteken'

Ajax en Pasveer dicht bij akkoord: 'Ga er maar vanuit dat ik een jaar bijteken'

03-03-2023 20:13
13

Volgens Hans Kraay jr. zet Remko Pasveer ergens de komende dagen zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract bij Ajax. De doelman stond donderdagavond tijdens het bekerduel met De Graafschap (0-3 winst) voor het eerst sinds lange tijd weer onder de lat bij de Amsterdammers. 

De geruchten over een langer verblijf van Pasveer bij Ajax druppelde na afloop van het duel met De Graafschap (0-3) al langzaam door, toen trainer John Heitinga aan Kraay liet weten dat het naar alle waarschijnlijkheid wel rond gaat komen. Omdat ESPN maar één speler mocht interviewen, en dat met Steven Bergwijn al had gedaan, konden ze Pasveer niet meer voor de camera slepen. 

Wedden

Meer odds

Kraay trof de keeper even later alsnog buiten het stadion. "Ik liep hem tegen het lijf bij de bus en toen vroeg ik of het klopte wat Heitinga zei. Hij zei: ik heb het hier fantastisch naar mijn zin. Ga er maar gewoon vanuit dat ik hier een jaar bij ga tekenen."

Pasveer speelt sinds de zomer van 2021 bij Ajax. De Amsterdammers namen hem destijds transfervrij over van Vitesse. De international was lang basisspeler, maar moet sinds de komst van Géronimo Rulli genoegen nemen met een plek op de bank.