Scherpen schuldbewust na dag van uitersten: 'Het gebeurt me helaas te vaak'

Scherpen schuldbewust na dag van uitersten: 'Het gebeurt me helaas te vaak'

03-03-2023 23:37 Laatste update: 04-03-2023 00:13
62

Vitesse-doelman Kjell Scherpen keepte tegen AZ behoudens één moment een goede wedstrijd. Dat ene moment leverde de bezoekers echter wel meteen de enige treffer van de avond op. Na afloop van de nederlaag toonde de doelman zich schuldbewust.

"Ik heb het nog niet terug gezien, maar ik kon uiteraard meer doen. Dat voel je gelijk", aldus Scherpen voor de camera van ESPN. De boomlange sluitpost doelt daarmee op het doelpunt van Jesper Karlsson, halverwege de tweede helft. "Het is beslissend in deze wedstrijd. Iemand van ons stond in de baan van het schot en bukte, waardoor ik werd verrast. Maar hij mag er alsnog niet in van deze afstand."

Scherpen kan buiten dat moment terugkijken op een prima optreden. "Maar als je voor de camera staat, is er vaak iets niet goed gegaan. Het is één ding, maar dat is eigenlijk wat me steeds overkomt. Ik denk dat ik ook veel goed deed, maar dat wordt dan vergeten, logisch. Zo gaat het vaak in het voetbal. Bij mij wordt er nu naar die goal gekeken. Dat is waar ik voor sta. Dat is het leven van de keeper. Ik heb me weleens beter gevoeld, maar dit hoort er helaas bij. Het liefst zo min mogelijk, maar helaas gebeurt het me te vaak. Aan mij om stabieler te worden."

Oranje
Er was vrijdag niet alleen maar slecht nieuws voor Scherpen. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag de voorselectie van Oranje bekend en had daarin een plekje over voor de Vitesse-doelman. "Ik had me er niet mee bezig gehouden, maar het is mooi dat je daarbij staat. Ik kreeg een mailtje van de teammanager van Oranje. Normaal krijg ik 'm van Jong Oranje, nu van het grote Oranje. Je opent het bestand en dan zie je daar die grote namen staan, dan weet je genoeg. Dat zegt dat ze me in de peiling hebben en dat ik ook veel dingen goed doe."