Heracles haalt uit tegen ADO, Jong Ajax met Conceição en Lucca verliest

06-03-2023 21:55 Laatste update: 22:04
50

Heracles Almelo heeft maandagavond met 0-3 gewonnen bij ADO Den Haag. Voor de ploeg van Dick Advocaat betekent de nederlaag de eerste verliespartij in de Keuken Kampioen Divisie sinds 11 december.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3
Afgelopen week verloor ADO in het kader van de KNVB Beker al met 3-1 van PSV. Een kleine week later wordt Advocaat zijn derde officiële nederlaag als trainer van de Residentieclub toegediend. Al na elf minuten kwam Heracles op voorsprong via Nikolai Laursen en nog voor rust werd de marge verdubbeld door Justin Hoogma. In de slotfase deelde Rigino Cicilia de genadeklap uit.

Zelf het ADO weinig in te brengen en kwam het in negentig minuten voetbal tot geen enkel schot op doel. Heracles verstevigt door de overwinning de tweede plaats in de competitie. Met een voorsprong van acht punten op nummer drie Almere City is directe promotie naar de Eredivisie binnen handbereik. Het kampioenschap is ook nog een reële optie: het gat tot koploper PEC Zwolle bedraagt slechts drie punten.

Jong Ajax - TOP Oss 1-2
Met onder meer Francisco Conceição, Lorenzo Lucca, Kian Fitz-Jim en Jorrel Hato in de basis is Jong Ajax er niet in geslaagd resultaat te behalen tegen TOP Oss. Op het uur leidden de bezoekers comfortabel, al werd de spanning nog wel teruggebracht door Kristian Hlynsson. De Amsterdamse beloftenploeg zakt verder weg in de KKD en staat nu zeventiende.

Jong PSV - NAC Breda 1-2
Ook de beloftenploeg van PSV heeft in eigen huis verloren. De ploeg van Adil Ramzi kwam weliswaar op voorsprong via Fedde Leysen, nadat A-selectielid Ismael Saibari een flinke kans om zeep had geholpen. Door een dubbelslag van Cuco Martina, die recent is aangetrokken door NAC en afgelopen weekend is gebombardeerd tot aanvoerder, gaan de drie punten mee naar Breda.