'Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt'

'Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt'

8 maart om 12:29

Volgens Karim El Ahmadi had Feyenoord nu 'hooguit vierde of vijfde gestaan' als trainer Arne Slot er niet was geweest. De oud-voetballer prijst in gesprek met Feyenoord Magazine de manier waarop Slot spelers ontwikkelt.

El Ahmadi denkt niet dat een andere trainer hetzelfde zou neerzetten als Slot. "Ik durf met duizend procent zekerheid te zeggen dat de goede prestaties van Feyenoord voor een groot deel op het conto van Slot geschreven moeten worden. Met een andere trainer zou de club nu hooguit vierde, vijfde hebben gestaan; die overtuiging heb ik. Slot is tactisch zó sterk. Heeft altijd een plan B paraat en maakt voetballers aantoonbaar beter.''

Twee van die voetballers zijn Mats Wieffer, die voor het eerst is opgenomen in de voorselectie van Oranje, en aanvoerder Orkun Kökçü. "Kökcü, die nu zoveel meer laat zien dan een tijd terug. Kijk naar Wieffer die ongelooflijk slim is. Slot maakt het verschil bij Feyenoord", aldus El Ahmadi.

De eerste prijs laat nog wel op zich wachten, ziet de gestopte oud-Feyenoorder. "Vorig seizoen heeft hij voor mijn gevoel al een 'prijs' gepakt met het behalen van de Conference League-finale, maar een tastbare prijs zou natuurlijk de ultieme beloning zijn voor zijn werk. Alleen al vanwege Slot hoop ik dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt."