Troosteloos Liverpool is na 7-0 overwinning op Man United weer terug op aarde

11-03-2023 15:24
85

Liverpool is na de 7-0 overwinning op Manchester United van vorige week weer terug op aarde. De ploeg van Jürgen Klopp maakte uit bij Bournemouth een zwakke indruk en ging met 1-0 de bietenbrug op. Daardoor laat Liverpool na om in punten gelijk te komen met nummer vier Tottenham Hotspur.

Als Liverpool op zaterdagmiddag 13.30 uur speelt, wint het zelden. De afgelopen vier keer werd er drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren. Ook nu ging het weer mis, zoals wel vaker in uitwedstrijden.

Liverpool kon in de openingsfase gevaarlijk worden, kreeg kansen via Virgil van Dijk en Andy Robertson en dacht op voorsprong te komen via Cody Gakpo, die zijn goal echter afgekeurd zag worden wegens buitenspel. De goal viel echter aan de andere kant, toen Philip Billing van dichtbij binnentikte: 1-0.

Liverpool had even nodig om van de schrik te bekomen, maar zette Bournemouth daarna weer onder druk, zonder het de thuisploeg echt lastig te maken. Pas laat in de tweede helft kreeg de ploeg van Klopp dé kans om iets aan de achterstand te doen, toen de scheidsrechter naar de stip wees wegens hands. Mohamed Salah ging achter de bal staan, maar schoot naast.

Het was meteen het enige wapenfeit van de tweede helft, want verder dan dat kwam Liverpool niet, al was het beste bij Bournemouth er ook wel af: het was pompen of verzuipen voor de ploeg van Gary O'Neill. Met succes, want na 95 minuten floot de scheidsrechter af.