Verrassende beslissing: ook Janssen (28) stopt bij Nederlands elftal

Verrassende beslissing: ook Janssen (28) stopt bij Nederlands elftal

12-03-2023 14:24 Laatste update: 14:37
161

Opvallend nieuws: Vincent Janssen zet een punt achter zijn interlandcarrière. De spits van Royal Antwerp FC stelt zichzelf niet beschikbaar voor bondscoach Ronald Koeman.

Janssen (28) stopt om 'persoonlijke redenen in combinatie met de steeds voller wordende voetbalkalender', meldt de KNVB. Hij is na Luuk de Jong de tweede spits die aankondigt niet meer voor het Nederlands elftal uit te komen. Op het WK in Qatar speelde Janssen zijn laatste interlands. 

Janssen maakte zeven jaar geleden zijn Oranje-debuut. In de oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-3) viel de toenmalige spits van AZ in voor Luuk de Jong. Na jarenlang uit beeld te zijn geweest, haalde Louis van Gaal hem afgelopen jaar terug bij het Nederlands elftal. Op dat moment speelde Janssen nog in Mexico voor Monterrey.

In totaal speelde Janssen 22 interlands, waarin hij zeven keer scoorde en zeven assists gaf. De speler van Royal Antwerp FC is op dit moment gedeeld topscorer van de Belgische competitie met zestien doelpunten.

De beslissing om te stoppen is extra opvallend vanwege het feit dat Janssen wel door Koeman werd opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar (eind maart). De bondscoach, die Van Gaal heeft opgevolgd, heeft nog niet gereageerd.